Ανελκυστήρες χωρίς Μηχανοστάσιο - MRL

Εξοικονόμηση κόστους, καθώς δεν απαιτείται η μελέτη και η κατασκευή χώρου μηχανοστασίου, ο «εξοπλισμός» του χώρου μηχανοστασίου, αλλαγή λαδιού - πιο φιλικό στο περιβάλλον-, ενώ αν υπολογίσουμε το συνολικό κόστος της εγκατάστασης, προμήθειας και τοποθέτησης ανελκυστήρων, κατασκευή μηχανοστασίου, φωτισμός μηχανοστασίου, εξαερισμός - ψύξη μηχανοστασίου κλπ.

 

Πρόσθετη αξία στο κτίριο, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος ως μηχανοστάσιο, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά (αποθήκη, κοινόχρηστος χώρος κ.α.).

 

Εξοικονόμηση ενέργειας και μειωμένη κατανάλωση ισχύος σε σχέση με υδραυλικό, έως και 40%, χάρη στη νέα τεχνολογία VVVF, Κινητήρας Μόνιμου Μαγνήτη - χωρίς Μειωτήρα στροφών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για τον ανελκυστήρα MRL™ 535 kg, 7 Ατόμων, η ισχύς κινητήρα είναι 3,6 Kw, ενώ για τον ανάλογο υδραυλικό ανελκυστήρα 4 στάσεων, η ισχύς του κινητήρα είναι 9 Kw.

 

Μεγαλύτερη ταχύτητα εξυπηρέτησης, 1,0 m/s, η οποία θεωρείται κατάλληλη για κτίρια κατοικιών και γραφείων. Σε κτίρια περισσοτέρων των τριών επιπέδων με χρήση κοινού προδιαγράφονται περισσότεροι, συνεργαζόμενοι ανελκυστήρες – Duplex, Triplex κλπ. – όταν η κυκλοφοριακή μελέτη το απαιτεί. Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι τελείως ακατάλληλοι για την χρήση σε αυτού του είδους κτίρια (ταχύτητα 0,63 m/s – 60 ζεύξεις / h).

 

Διαθέτουν και επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως: ελάχιστες «παρεμβάσεις» στον φέροντα οργανισμό / κατασκευή φρέατος με στηρίγματα ανά 2,5m ~ 3,2 m, το ύψος της άνω απόληξης μπορεί να κυμαίνεται από 2900 mm έως 3100 mm, μείωση μεγέθους ασφαλειών και διατομής καλωδίων, λόγω μικρότερης εντάσεως ρεύματος σε σχέση με υδραυλικό, ο πίνακας ελέγχου είναι εγκατεστημένος στην κάσσα της θύρας φρέατος της τελευταίας άνω στάσης.

 

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στις οριζόντιες και κάθετες μεταφορές ατόμων και φορτίων σε κτίρια γραφείων και κατοικιών, σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, πολυκαταστήματα, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Τα πιστοποιημένα προϊόντα και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που απασχολεί εγγυώνται την ασφάλεια των συστημάτων. Κάθε έργο αντιμετωπίζεται ως μοναδικό και η μελέτη γίνεται με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση χώρου και τη λειτουργικότητα. Για το λόγο αυτό η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης υδραυλικών και μηχανικών ανελκυστήρων καθώς και ανελκυστήρων χωρίς μηχανοστάσιο.

 

Αυτή η νέα τεχνολογία δημιούργησε μία δέσμη περιβαλλοντικών ωφελειών. Η νέα σχεδίαση χρησιμοποιεί μικρότερους κινητήρες, η οποία, με τη σειρά του οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για την εκκίνηση και τη λειτουργία του ανελκυστήρα, καθώς και την αποφυγή πιθανής μόλυνσης του εδάφους. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όμως είναι ότι παρέχει σε αρχιτέκτονες και σχεδιαστές πολύ μεγαλύτερη ελευθερία σχεδιασμού. Πλέον είναι λιγότερος ο χώρος που πρέπει αφιερώνεται στην ουσία, όπως μηχανοστάσια ανελκυστήρων έτσι ώστε να είναι περισσότερος ο χώρος που απομένει για παραγωγικές χρήσεις.Ωστόσο, απαιτείται δίπλα στο χώρο του φρεατίου να τοποθετηθεί μία ντουλάπα που να περιλαμβάνει τον πίνακα ελέγχου. Επίσης απαιτείται μεγαλύτερος χώρος φρεατίου για να δημιουργηθεί ωφέλιμο εμβαδόν θαλάμου ίσο με το εμβαδόν ενός του θαλάμου που χρησιμοποιείται σε έναν υδραυλικό ανελκυστήρα.